Werkwijze:

Fit in evenwicht kijkt samen met jou wat je nodig hebt, want ieder persoon is verschillend. Het uitgangspunt is meer kennis krijgen over gezonde voeding waarin natuurlijke producten centraal staan. De volgende vragen kunnen o.a. aan bod komen: 

-  Van welke voedingsstoffen krijg ik energie?
-  Waar zitten de meeste vezels in?
-  Wat zijn nu eigenlijk superfoods?
-  Welke vetten zijn gezond?
-  Zijn koolhydraten nou dikmakers?
-  Wat is voor mij een gezond eetpatroon? 

Gezonde voeding betekent uiteraard niet dat je alleen maar rauwkost mag eten. Je zult verrast zijn hoe lekker en makkelijk gezond eten is. Vaak zijn met een paar aanpassingen in je voedingspatroon al positieve resultaten merkbaar.  

Intakegesprek: 

-  Onderwerpen zoals leefstijl, voeding, stress en beweging worden besproken
-  Meten en wegen
-  Bespreken wat jij wilt bereiken en wat de mogelijkheden zijn
-  Persoonlijke tips en adviezen waar je direct mee aan de slag kunt gaan

Aan het einde van het consult krijg je een voedingsdagboek mee waarin je een aantal dagen je voeding kunt bijhouden. In het eerste vervolgconsult zullen we dit uitgebreid gaan bespreken zodat we ook kunnen bekijken hoe vaak en wat er gegeten wordt.

 Eerste vervolgconsult:

- Bespreken van jouw voedingsdagboek
- Meten en wegen
- Ontvangst van jouw persoonlijk voedingsplan
- Ontvangst persoonlijke tips en recepten 

 Vervolgconsulten:

-  Evaluatie van de afgelopen periode
-  Meten en wegen
-  Aanvullende adviezen
-  Naast voeding krijg je ook persoonlijke tips hoe je meer ontspanning en beweging in je leefstijl kunt inpassen 

Meet en weegconsult:

Ben je al goed op weg dan kunnen we starten met een meet- en weegconsult. Dit is een consult waarin je wordt gewogen en gemeten en nog wat aanvullende tips krijgt. 

Eenmalig consult:

Heb je meer behoefte aan concrete adviezen over een bepaald onderwerp, dan is een éénmalig consult wellicht interessant voor je. Wanneer je hiervoor kiest, bepaal jij waar het consult over gaat. Misschien wil je een aantal tips om je eetpatroon te veranderen of juist meer weten over koolhydraten, vetten, eiwitten, superfoods of gezonde recepten.

Fit in evenwicht Pakketten:

Om denkpatronen of vaste gewoonten te veranderen, zijn er waarschijnlijk een aantal vervolggesprekken nodig. Om hieraan tegemoet te komen bied ik pakketten aan. De pakketten bestaan uit een intakegesprek, vervolggesprekken en weegmomenten. Dit is, bij begeleiding over een langere periode, voordeliger dan losse vervolggesprekken.

Partnergesprekken:

Veel mensen vinden de stap om hulp in te schakelen bij de problemen met hun gewicht heel groot en ze voelen dan ook een drempel bij het nemen van de eerste stap. Deze stap samen met uw partner zetten, of met een vriend(in) of buurvrouw, is dan misschien makkelijker. Het kan heel motiverend werken om de belangrijke stap om uw eet- en leefgewoonten te veranderen te nemen met uw partner! Dit is de reden dat ik ook partnergesprekken aanbied; u komt dan samen naar de praktijk en alle gesprekken vinden ook samen plaats. Het traject ziet er hetzelfde uit zoals hierboven beschreven, behalve dat u niet alleen komt, maar met z'n tweeën. Makkelijker, motiverender en voordeliger!

Fit in evenwicht werkt volgens de richtlijnen en voorschriften van Voedingscentrum Nederland. www.voedingscentrum.nl

Gezond eten = met gezond verstand een bewuste voedingskeuze maken. Belangrijk hierin is om de regels van de schijf van 5 te volgen.

 

 


 


Kaart
Opbellen
E-mail
Info