Laatste nieuws:

Adrie Lunshof-Duker is 30 kilo afgevallen....dat is een felicitatie waard!
 
De meeste klanten die bij fit in evenwicht aankloppen vallen gemiddeld tussen de 8 en 15 kg af en dat is al een prestatie op zich.  Je hebt ook “uitschieters” en dat is toch wel een vermelding op facebook waard. Adrie Lunshof-Duker is onlangs gestart met een traject bij Fit in evenwicht en is in 9 maanden tijd in totaal 30 kilo afgevallen.
 
Door het aanpassen van haar voeding en bewegen, heeft Adrie haar leefstijl aanzienlijk verandert. Het wijzigen van je leefstijl is een belangrijke pijler bij Fit in evenwicht. Gezonde voeding, bewegen en ontspanning dragen bij aan een betere levenskwaliteit, wat daarbij je persoonlijke doel ook is. Het is daarbij van essentieel belang dat je achter deze keuze staat, want je valt per slot van rekening niet zomaar een aantal kilo’s af. Adrie heeft hierbij een flinke dosis doorzettingsvermogen aan de dag gelegd en dat is één van belangrijkste factoren om resultaat te behalen. Nu Adrie haar leefstijl heeft gewijzigd, kan ze in de toekomst zelf haar gewicht in de gaten houden.

2e Congres ‘Sport & Voeding’

Sport en voeding is een gouden combinatie! Een goede balans zorgt voor betere sportprestaties, meer kracht, een beter uithoudingsvermogen en herstel na inspanning. Dat geldt voor zowel topsporters als voor (fanatieke) recreatiesporters. onlangs ben ik aanwezig geweest in Papendal tijdens het 2e Congres ‘Sport & Voeding’ dat het FrieslandCampina Institute organiseerde. hier werd verteld wat de nieuwste inzichten zijn in de wereld van sportvoedingssupplementen, wat de voedingsaanbevelingen zijn voor een recreatieve sporter en hoe een optimale timing van voeding kan bijdragen aan een optimale spieropbouw. Zeer interessante bijeenkomst, met als speciale gastspreker Daphne Schippers! 


Fit in evenwicht en Hair Studio New Image realiseren metamorfose

HOOGERSMILDE Juli 2016 Fit in evenwicht is nu ruim 1 jaar gevestigd in Hoogersmilde en eigenaar Aletta Tingen is gediplomeerd voedingscoach & gewichtsconsulente voor volwassenen, ouderen (50+) en gezinnen. Daarnaast heeft zij een specialistische opleiding gevolgd voor het begeleiden van kinderen met over- en ondergewicht.

Aletta wil met Fit in evenwicht overbrengen wat natuurlijke voeding fysiek en mentaal met je doet. Zij wil je graag kennis laten maken met deze zienswijze, zodat je ook zelf kiest voor een gezond voedingspatroon en gezonde leefstijl. Aletta gaat samen met de klant op zoek naar de knelpunten in leef-en voedingspatroon en er wordt een plan opgesteld hoe gezonde keuzes kunnen worden gemaakt. Vervolgens worden er persoonlijke doelen opgesteld, die dan worden bereikt door goede voedings- en beweegadviezen. Dus geen crash dieet! maar bewust kiezen voor pure voeding en genieten van het leven. Het gaat tenslotte om evenwicht. Aletta heeft ervoor gekozen om mensen persoonlijk te gaan begeleiden op het gebied van eten, bewegen en leefstijl. Haar visie is dat iedereen moet kunnen doen waar hij/zij blij van wordt. Fit in evenwicht is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland( BGN) De begeleiding door de BGN-gewichtsconsulent wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed. De vergoedingen komen vanuit het aanvullend pakket, waardoor je eigen risico niet aangesproken wordt. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen! U kunt de website www.fit-inevenwicht.nl raadplegen voor een overzicht.

Momenteel heeft Aletta al een grote klantenkring opgebouwd en heeft zij inmiddels een tweede locatie in Oosterwolde, waar zij samenwerkt met Sportcentrum Impuls gevestigd aan de Veengang 23.

Samen met Karen Hoekstra, eigenaresse van Hairstudio New Image gevestigd in Smilde, wordt een ludieke actie bedacht om één van Aletta haar klanten een metamorfose aan te bieden. Jacqueline Daling uit Hoogersmilde heeft een Fit in evenwicht pakket gevolgd en is daarbij 17,5kg afgevallen! Jacqueline verteld; In december 2015 heb ik me aangemeld bij Aletta Tingen van Fit in Evenwicht, met als doel; afvallen. Met de intake kwam ik er achter dat ik een aantal kilo’s teveel had, wat in de toekomst een gevaar kan zijn voor mijn gezondheid. Dit was best confronterend maar daarnaast wel een extra motivatie om aan de slag te gaan. Met een positieve insteek ben ik het traject in gegaan en het resultaat mag er zijn. In de afgelopen periode ben ik 17,5kg afgevallen en heb daarbij een gezondere BMI gekregen. Belangrijk hierin is dat ons voedingspatroon enorm is verandert en dat de zin om te bewegen automatisch volgt. De winst zit vooral in het feit dat je een gezond voedingspatroon met daarbij een gezonde leefstijl wordt aangeleerd. Dit is een leefstijl geworden, die we hopen zo vol te kunnen houden.

Ik ben enorm trots op mezelf en ook dankbaar voor het traject bij Aletta Tingen van Fit in Evenwicht. Met name de goede ondersteuning, de adviezen en de complimenten waren voor mij een drijfveer voor dit  resultaat.

Afgelopen donderdagmorgen 30 juni werd Jacqueline bij Hair Studio New Image welkom geheten en werd haar een mooi kapsel aangemeten. Jacqueline is erg tevreden met haar nieuwe look en bedankt Hair Studio New Image voor de hartelijke ontvangst en het geweldige kapsel!

Verander jij je leefstijl? Kijk dan voor de mogelijkheden op www.fit-inevenwicht.nl en maak gratis een vrijblijvende afspraak.


Kijk op pagina 25  


Hulp bij gezonde keuzes

HOOGERSMILDE Juli 2016 ‘Fit in evenwicht’ is nu ruim 1 jaar gevestigd in Hoogersmilde en eigenaar Aletta Tingen is gediplomeerd voedingscoach & gewichtsconsulente voor volwassenen, ouderen (50+) en gezinnen. Daarnaast heeft zij een specialistische opleiding gevolgd voor het begeleiden van kinderen met over-en ondergewicht.
Aletta wil met Fit in evenwicht overbrengen wat natuurlijke voeding fysiek en mentaal met je doet. Aletta gaat samen met de klant op zoek naar de knelpunten in leef-en voedingspatroon en er wordt een plan opgesteld hoe gezonde keuzes kunnen worden gemaakt. Vervolgens worden er persoonlijke doelen opgesteld, die dan worden bereikt door goede voedingsen beweegadviezen. Fit in evenwicht is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Zie voor meer info, zoals vergoeding verzekeraar www.fit-inevenwicht.nl Samen met Karen Hoekstra, eigenaresse van Hairstudio New Image in Smilde, werd een ludieke actie bedacht om één van Aletta haar klanten een metamorfose aan te bieden. Jacqueline Daling uit Hoogersmilde kreeg een nieuw kapsel bij de haarstudio, volgde een Fit in evenwicht pakket en is daarbij 17,5 kg afgevallen. Jacqueline: ‘In december 2015 heb ik me aangemeld bij Aletta Tingen van Fit in Evenwicht, met als doel: afvallen. Met de intake kwam ik er achter dat ik een aantal kilo’s teveel had, wat in de toekomst een gevaar kan zijn voor mijn gezondheid. Met een positieve insteek ben ik het traject in gegaan en het resultaat mag er zijn. In de afgelopen periode ben ik 17,5 kg afgevallen en heb daarbij een gezondere BMI gekregen.’

Jacqueline (links) en Aletta.
                                                        

                                                           


GEEN DIËTEN: Kijk verder dan de komende zomer of je laatste dieet. Laat overgewicht je niet langer beperken​ en zet een punt achter ongezonde en teleurstellende diëten. Gezonde voeding, beweging én ontspanning dragen bij aan een betere levenskwaliteit, wat daarbij je persoonlijk doel ook is. Weet dat het kan, ook voor jou.

VERANDERING: Als je denkt dat je iets niet kunt of denkt dat je iets wel kunt. Je krijgt altijd gelijk. Elk nieuw begin start met een eerste stap. ​Gun jezelf een nieuw perspectief en kom werken aan je beste zelf!​

SAMEN: Door de intensieve coaching van fit in evenwicht sta je er niet alleen voor. Afvallen is meer dan weten dat je gezonder moet eten. Ik geloof dat betrokkenheid in een samenwerking hèt ingrediënt is voor succes.

NAZORG: Betrokkenheid houdt niet op na het laatste consult. Soms steken oude patronen de kop op, of is er twijfel. Ben ik nog goed bezig? Voor die momenten is er altijd een periode van nazorg.

     

Kijk voor meer informatie op www.Fit-inevenwicht.nl 

GEZOND GEWICHT: Wil je controle terug en weet je niet meer hoe je dat moet aanpakken? ​Zoveel producten, logo's, etiketten, keurmerken, maaltijdvervangers en diëten. ​Het aanbod is enorm! Een keuze maken wordt er niet makkelijker op. Wat ís eigenlijk gezond eten en waar kies je dan wél voor? 

VOOR JOU: Heb je last van overgewicht of wil je je fitter voelen? Maak je je zorgen over je gezondheid en zijn er veranderingen nodig? Je kunt terecht bij Fit in evenwicht  voor verschillende programma’s of algemeen voedingsadvies. Helemaal afgestemd op jou! Natuurlijk horen kinderen en zwangeren daar ook bij.

VOOR JULLIE: Kan iedereen in jouw gezin wel wat hulp gebruiken om gezonder te leven? Geen ingewikkelde adviezen of recepten, maar gewoon aan de slag in de praktijk. Met een aantal eenvoudige stappen is er al zoveel mogelijk! Gooi het roer om en maak samen een verschil.

VOOR SCHOOL:vWil je graag op jullie school voorlichting over gezonde voeding of kookworkshops krijgen? Voedingsperspectief komt gratis op school om elke klas op zijn eigen niveau, spelenderwijs enthousiast te maken voor gezond eten en koken. Jong geleerd is oud gedaan!

        

Kijk voor de mogelijkheden op www.fit-inevenwicht.nl

Afvallen en een gezonde levensstijl bereik je door je gedrag ten opzichte van voeding en beweging te veranderen. Door bewust om te gaan met eten, de juiste keuzes te maken en hiervan te genieten. Je te blijven focussen op wat jouw wens is. Je kennis over voeding op peil te houden en te weten wat gezond is. Fit in evenwicht helpt en begeleidt je daarbij.

Het Voedingscentrum heeft dinsdag 22 maart 2016 een nieuwe Schijf van Vijf gepresenteerd. De laatste keer dat het model voor voedingsadvies aangepast werd was in 2004.

Het nieuwe voedingsadvies, dat gebaseerd is op recente wetenschappelijke inzichten, pleit voornamelijk voor meer variatie. Zo is de groep groenten en fruit uitgebreid en zijn noten en peulvruchten toegevoegd.

Nieuw toegevoegd aan de Schijf van Vijf zijn onder andere yoghurt, eieren en koffie. Koolhydraat rijke producten als brood en aardappelen, hebben weinig ingeleverd aan plaats. In tegenstelling tot de rol van vleesproducten. Het Voedingscentrum raadt aan meer groente en minder vlees te eten. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten is bijgesteld van 200 naar 250 gram.

De wijzigingen zijn in overeenstemming met de nieuwe richtlijnen van de Gezondheidsraad.

Op woensdagavond 16 maart 2016 is er een informatieavond bij Sportcentrum Impuls in Oosterwolde, waarmee Fit in evenwicht een samenwerkingsverband heeft.

Op deze avond kunnen  belangstellenden vanaf 18.30 uur informatie krijgen en vragen stellen over voeding en afvallen. Heeft u interesse, dan kunt u zich opgeven bij de balie van het sportcentrum. 

Uiteraard kunt u ook een vrijblijvend gesprek aanvragen in mijn praktijk, die is gevestigd aan de Hulzebosstraat 2 te Hoogersmilde. 

Zet je vergoeding via je zorgverzekeraar maximaal in!

Profiteer maximaal van de vergoeding 2015 en 2016 door in december een kennismaking/ intakegesprek aan te vragen!

Wil je in de maand januari 2016 beginnen met afvallen en nog gebruik maken van de vergoeding die je zorgverzekeraar in 2015 aanbiedt, maak vrijblijvend een afspraak!

De vergoedingen van de zorgverzekering gaan per jaar. Het budget van 2015 kun je dus nu nog inzetten. Er kan in de maand december gestart worden met een kennismaking/intakegesprek, om vervolgens in januari te beginnen met afvallen. Op deze wijze profiteer je maximaal van de vergoeding 2015 en 2016!

Op vrijdag 20 november 2015 bijscholing Sport & Voeding gevolgd in het congres- en sportcentrum papendal.

Sport en voeding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Beide helpen je om je sterk en fit te voelen. De juiste balans tussen bewegen en eten zorgt voor betere voorbereiding, uithoudingsvermogen en herstel na een inspanning. Topsporters weten dit al langer. Ook recreatieve sporters vragen steeds vaker om voedingsadvies.

Maar wat is het verschil in voedingsbehoefte van een recreatie- en topsporter? Wat is het effect van de juiste voedingstiming op een prestatie? En hoe ga je om met overgewicht?

Tijdens het congres 'sport & Voeding heb ik de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen over de rol van voeding voor de (recreatie)sporter geleerd, zodat ik deze kan doorvertalen naar de praktijksituatie.

Daarnaast heeft Epke Zonderland een workshop gehouden over hoe hij als topsporter met voeding omgaat.....zeer leerzaam!!

28-10-2015: Succesvolle workshop gegeven voor ouders kinderopvang voor dag en dou te Oosterwolde m.b.t. voeding en kind

                                      

01-09-2015:  Fit in evenwicht werkt vanaf heden samen met Sportcentrum Impuls te Oosterwolde.

Overgewicht komt steeds vaker voor in Nederland. De kans op diverse ziekten neemt hierdoor sterk toe. Gezonde voeding, beweging én ontspanning dragen bij aan een betere levenskwaliteit.

Aletta Tingen van Fit in evenwicht gaat samen met jou op zoek naar de knelpunten in jouw leef-en voedingspatroon en er wordt een plan gemaakt hoe jij bewuste en gezonde keuzes kunt maken. Er worden persoonlijke doelen opgesteld, die dan worden bereikt door goed afgestemde voedings-en beweegadviezen.

Wordt uw voedingsadvies vergoed door uw zorgverzekering?

Klik op onderstaande foto  19-07-2015: Fit de Vierdaagse door mét kraanwater

http://www.voedingscentrum.nl/nl/nieuws/fit-de-vierdaagse-door.aspxKaart
Opbellen
E-mail
Info